Om oss

Studio 44 är ett konstnärsdrivet galleri.

Vi verkar för att ge plats åt flerdimensionell konstnärligt utforskande arbetsmetoder, experiment, arbete i process såväl som resultat av långt konstnärligt arbete. Vi samarbetar, bygger broar och undersöker villkoren för konstnärsdrivna gallerier i Sverige och internationellt. Varje år bjuder vi in konstnärsgrupper från hela världen till samarbete, dom ställer ut på Studio 44 och vi i deras galleri. Vi samarbetar även inom Sverige med andra konstnärsdrivna gallerier. Samarbeten och att bygga nätverk är centrala frågor. Under utställningsperioderna har vi bl.a. konstnärs samtal, gästföreläsare, seminarier, workshops, poesi och musik.
Studio 44 har ca 25 medlemmar. Galleriet ställer ut medlemmar, nationella och internationella konstnärer.
Verksamheten präglas av öppenhet, bredd och mångfald.
Vi välkomnar alla och Studio 44 är tillgänglig för rullstolsbunden med hiss.

Organisationen Studio 44 består av styrelse samt arbetsgrupper. Alla medlemmar är med i en arbetsgrupp och allt arbete genomförs på ideel basis i dagsläget. Galleriet ligger i Kapsylen, en fd kapsylfabrik på södermalm som idag är ett arbetskooperativ. Kapsylen samägs av konstnärer, musiker, arkitekter, fotografer, skrivare, keramiker m.fl. Studio 44 delar galleriet med Centrum för fotografi.
Under 2017 erhöll Studio 44 stöd av stockholms Stad, Konstnärsnämnden och samarbetade med ABF i Stockholm.

Bakgrund:
Studio 44 grundades 2002 av en grupp Stockholms baserade konstnärer med syfte att skapa ett oberoende, icke kommersiellt utrymme för samtida konst. Galleriet öppnade 2003 med stöd av Konstnärsnämnden. 

Lästips om konstnärsdriven verksamhet:
http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/konsten-att-lyckas

BilagorStorlek
Catalogue made 20023.45 MB
Info sheet 2008593.92 kB
Pils Design