Historia

Studio 44 grundades år 2002 av en grupp Stockholmsbaserade konstnärer, med syftet att skapa ett oberoende rum för samtida konst.

Lokalen var ljus, rymlig och centralt belägen på Tjärhovsgatan i Stockholm. Det blev ekonomiskt möjligt att bedriva en långsiktig konstnärsdriven galleriverksamhet när Studio 44 år 2003 tillsammans med CFF (Centrum för fotografi) blev medlemmar i "Kapsylen ekonomisk förening" som äger och förvaltar fastigheten. Sedan dess har CFF och Studio 44 alternerande utställningar i lokalerna.

Föreningen Studio 44 har genomgått förändringar under åren. Från början visades bara medlemmar - varje medlem kunde räkna med en utställning med ett visst intervall. Den tanken lämnades efter en enkätundersökning där det visade sig att flertalet ville ha en öppnare utställningsverksamhet där även aktörer utifrån kunde visas. En grupp som skulle välja ut vad som skulle visas bildades. Efter en tid blev uppenbart att det medförde en hel del arbetsinsatser den gruppen. En organisatorisk struktur behövdes som kunde ta hand om alla olika uppgifter som behövdes göras. En grupp satte sig ner för att identifiera arbetsområden och sedan dela upp arbetet i bitar som olika grupper ansvarar för.

Studio 44 har förändrats och kommer att fortsätta att förändras allt efter medlemmarnas behov.

Pils Design