RAW

LOVA HAMILTON MONIKA MASSER JAW NONKRAN PANMONKOL
Projektrummet: 
MARI KRETZ
27 mars - 13 april
Studio 44 Stockholm
Studio 44 Stockholm
Studio 44 Stockholm
Studio 44 Stockholm
Studio 44 Stockholm

Studio 44 Stockholm

Studio44 har bjudit in fyra unika konstnärskap att ställa ut under den gemensamma titeln Raw. De har oberoende av varandra arbetat med verk som kan associeras med temat kropp.

Raw
LOVA HAMILTON
MONIKA MASSER
JAW NONKRAN PANMONKOL

Ta Kymatika
MARI KRETZ

PROJEKTRUMMET

Studio 44 Stockholm

MARI KRETZ

Ta Kymatika– ljudinstallation
Ljudinstallation Ta Kymatika består av tre bord där bordsytan ersatts av vatten. Ljud från skadade organ i människans inre passerar genom vattnet samtidigt som vattnet reflekterar ljudvågorna. Trauman av övergrepp, krig, tortyr etc. lagras i kroppen och ger inre skador vi inte uppfattar i mötet med andra människor. Det är som om borden samlat, filtrerat och sedan överfört det som inte kunnat uttryckas med ord.Verket är en fortsatt dialog kring det som många människor dagligen utsätts för. Det första verket var ”7000 lashes”. Ta Kymatika är också det tredje ljudverket i en serie som bygger på inspelningar av ljud och signaler från människokroppen och är ett samarbete med Dundee University i Skottland.

GALLERIET

Studio 44 Stockholm

LOVA HAMILTON
Var går gränsen för att vara en förtäckt läckerbit till att bli ett objektifierat kött? När slukas kvinnokroppen genom underliga ritualer och när betraktas den bara med beundran eller begär?Jag har tänkt på Skändning, Fristad, Rättslöshet och utgått från den uppdukningsritual som förekommer på en del sexklubbar; att använda en naken kvinna som upplägningsfat för att duka upp buffemat på.

Om Lova Hamiltons ”Till din fördel”, vinst nr 47 "Hedersmord? Nätstrumpor? Styckmord på obduktionsbordet? Bulimi? Detta makabra fotografi är så otroligt bra; förföriskt, flertydigt och helt i samstämmighet med hennes tidigare verk". Stina Ekman ur Tidssnitt SAK: s katalog 2002

 

Studio 44 Stockholm

MONIKA MASSER

Monika Masser arbetar främst skulpturalt med betydelse- och skalförskjutningar i olika material.
Nyckelord: Skulptur, Betydelseförskjutning, Hjärta, Silicon, Process, Rött pigment, Alkemi, HgS, Salamander Monika

Masser ställer sig frågan: Vad är det att vara människa?

 

Studio 44 Stockholm

JAW NONKRAN PANMONKOL

Jaw visar ett av sina senare videoverk. Jaw är utbildad i Thailand och på Konsthögskolan i Stockholm.

Pils Design