N i n e / E l e v e n - Monica Larsson

N i n e / E l e v e n
Projektrummet: 
Monica Larsson
9 september - 25 september
Monica Larsson, Skulptur och film
Monica Larsson
Monica Larsson
Monica Larsson

Vernissage fredag 9 september kl 19-23
Välkommen! 

Studio44
Tjärhovsgatan 44, Stockholm, hitta hit.
Öppettider: onsdag– fredag 12–18, lördag – söndag 12–16.

Galleriet

N i n e / E l e v e n

Christina Göthesson
Maria Backman
Hanna Sjöberg

Christina Göthesson Maria Backman Hanna Sjöberg
En installation av Christina Göthesson, Maria Backman och Hanna Sjöberg.

Vad gjorde DU den 11 september 2001?

2011 är det tio år sen attackerna mot World Trade Center i New York. 2011 är det också tio år sen Maria Backman och Christina Göthesson gjorde sin konstaktion ”Gränser” – ett in-real-life projekt som av en slump ägde rum exakt samtidigt som flygplanen styrdes in i tvillingtornen. Konstaktionen bestod i konstruktion och iscensättning av en imaginär gräns; ett verk till utställningen II Internationales Kunstfestival i Magdeburg i Tyskland 2001 som dokumenterades och visades direkt på staden Magdeburgs hemsida och på en hemsida i Sverige. En imaginär gräns konstruerades genom att två poler förankrades i jorden på två skilda platser, exakt samtidigt; kl.15.10 den 11 september 2001. En ny gränslinje, mellan Stockholms stadshus och Magdeburg´s Rathaus skapades. Aktionen visar på en linje mellan två distanser, men den är utan början och utan slut. Jordklotet delades på så sätt i två halvor…

Information: tel 070-690 41 23, 070-248 27 60

www.mariabackman.com
www.christinagothesson.se
www.hannasjoeberg.se

Projektrummet

Monica Larsson

Monica Larsson  “En annan skog”

“En annan skog”

Skulptur och videoinstallation

En kortfilm i tre delar, som är ett samarbete med Tomas Larsson. Jag har filmat och Tomas skrivit och spelat musiken. Utgångspunkten har varit långa samtal och ett försök att få fatt på det outsagda i en frivillig “exil”. En flytt från norra Sverige till Stockholm och Göteborg och vad det gör med en. Att dra upp sina rötter och finna nya.

De är filmade från en kanot i en blötlagd björkskog på Bogesundslandet, i kanalen mellan Värmdö och Ingarö, samt från en cykel i samma område.

Min utgångspunkt har varit det intryck som Tarkovskijs filmer gjorde på mig som sextonåring i Umeå. Det var den första konstupplevelse som verkligen tog tag i mig. Då jag såg “Spegeln” tänkte jag, att ibland är det bäst att ge upp kontrollen och viljan att förstå och bara åka med i det som händer.

information: monica@monicalarsson.se
www.monicalarsson.se
mobil: 070 412 37 82

Pils Design