Galleriet: Gisela Schink, Patrik Lindgren - Projektrummet: Christine Wamhof

Gisela Schink, Patrik Lindgren
Projektrummet: 
Christine Wamhof
8 april - 24 april
Studio 44 Stockholm - Gisela Schink, Patrik Lindgren, Foto: Nils Agdler
Studio 44 Stockholm - Gisela Schink, Patrik Lindgren, Foto: Nils Agdler
Studio 44 Stockholm Christine Wamhof, Foto: Nils Agdler
Studio 44 Stockholm Christine Wamhof, Foto: Nils Agdler
Studio 44 Stockholm Christine Wamhof, Foto: Nils Agdler
Studio 44 Stockholm - Gisela Schink, Patrik Lindgren, Foto: Nils Agdler

Vernissage fredag 8 april kl 1721
BAR efter kl 19
Välkommen!

Studio44
Tjärhovsgatan 44, Stockholm, hitta hit.
Öppettider: onsdag– fredag 12–18, lördag – söndag 12–16.

Galleriet

It´s a party.
And we cry if we want to.

Gisela Schink
Patrik Lindgren

Fucking Machines – so ten years ago –
Det var Giselas arbetsnamn när hon frågade Patrik om han vill ställa ut tillsammans med henne på Studio 44. Båda har gått på Konstfack i början av 2000-talet. Utställningens utgångspunkt har varit tillbakablicken. ”Fucking Machines” får stå för en subkultur som absorberades och blev en del av vår tids McDonaldssex.

Vi får ändra frågeställningen när svaren inte blir de vi vill ha.
Vi önskade förändring och fick ett monster.
Lycka ska betalas med olycka.
Rus med bakrus.
Hunger med fetma.
Törst med inkontinens.
Lättja med STD.

Så festen fortsätter. Och vi gråter om vi har lust.
Välkomna! Kom! Det blir kul!

Gisela Schink kommer att visa ett tiotal bilder (lapptäcken) som fungerar som backdrops. Fragmentariska bilder vars betraktningsavstånd är oklart. De bejakar vår associativa förmåga och behov av att skapa mening. Det ogripbara som tillåter oss att växa.The Wall är ett blandband av äldre och nyare verk. Poolparty i april (2001), Jag vill att du vill ha mig (2000) mm.

”Sex är ett tillstånd, kanske ett gömställe. Man kryper in dit, men om ingen kan (vill) följa efter? Som redskap har jag ord och bilder. Kanske är min önskan att förklara både befängd och fåfäng? Utan möte med någon annan saknar min önskan betydelse.”
Under utställningstid visas även hennes stora fotografiska verk Vem vore jag om jag inte försökte? på Nationalmuseum. Utställningen heter Lust & Last och pågår 24/3-14/8 2011.

Blod som näring och döden som den ultimata tystnaden. Patrik Lindgren kommer att visa två verk som innehåller båda elementen. Kopplingen mellan dem är en närvaro eller en frånvaro av gudar. Hantverk och snickarglädje ur ett manligt perspektiv. Ett behov av att skapa med händerna och ett ifrågasättande av mannens behov av konstruktioner. Blod och död.

Studio 44 Stockholm - Gisela Schink Patrik, Lindgren

För ytterligare information och pressbilder
Gisela Schink 073-64 27 896
På hemsidan

Projektrummet

“ACHTUNG ZERBRECHLICH!“

- objekt och målningar

Christine Wamhof

Studio 44 Stockholm - Christine Wamhof

Christine Wamhofs arbeten, befolkade av objekter med surealistiskt anslag, beskriver ett gränsland mellan kroppens fysiska verklighet och fantasi, mellan känslighet och kraft.

De föremål som hon använder till sina objekt genomgår en märklig förvandling. Nylonstrumpbyxor, latexhandskar och öronproppar förlorar helt sin funktion samtidigt som känslan blir allt påtagligare att materialet i högsta grad har att göra med huden och därmed med den mänskliga kroppen. Det som vanligen skyddar kroppen förefaller vara en ömtålig hy. En sensuell blandning av känslighet och oro.

Med denna utställning i Projektrummet återkommer Christine Wamhof till förhållandet mellan objekt och måleri. Objektet ”stilla natt” (1-3) består av ett stort antal öronproppar. I motsvarande måleriserie ”rödluvan” tar hon upp motivet. Objektens känslighet och oro känns också i måleriet – men samtidigt finns en kraft, en tydlighet i målningarna som signalerar här och nu, omedelbar närhet.

”ACHTUNG ZERBRECHLICH!” brukar stå på tyska flyttningskartonger när det finns något ömtåligt i dem.

Christine Wamhof är född 1971 i Osnabrück (Tyskland). Bosatt i Stockholm. Hon gick ut Ecole Nationale des Beaux Arts Dijon (Frankrike) 1994. Senaste utställningar i urval, Galleri Candyland, Stockholm, 2009; Alt_Cph 10, Köpenhamn (Danmark), 2010; Studio 44, Stockholm, 2010; Kunsthalle Osnabrück (Tyskland), 2010.

För ytterligare information och pressbilder:
Christine Wamhof  073-9987087
På hemsidan

Pils Design